|
|||||||
דר (מחוזי) 59/15 - התובע הצבאי נ' טוראי ע.א
דר (מחוזי) 59/15 התובע הצבאי נ ג ד בפני : אל"ם אהרון פנחס השופט הכרעת- דין
על פי הודאתו, מורשע הנאשם בעבירה של היעדר מן השירות שלא ברשות, לפי סעיף 94 לחוק השיפוט הצבאי, התשט"ו - 1955, על כי נעדר מיחידתו, סדנת רק"מ XXXX, מיום 23/11/2014 ועד יום 22/02/2015, בסך הכל 92 ימים, בהתאם לכתב האישום ולפרטים הנוספים.
גזר דין
הנאשם, טוראי ע.א, הורשע על פי הודאתו בעבירה של היעדר מן השירות שלא ברשות, על כי נעדר מיחידתו במשך 92 ימים, עד להתייצבותו.
הנאשם גויס לצה"ל בחודש אוגוסט 2013. לחובתו היעדרויות קודמות בהן הורשע בדין משמעתי, ובכלל כן תלוי ועומד נגדו עונש מחבוש מותנה בן 6 ימים שהינו בר הפעלה (ת/2). הסנגור המלומד מסר, כי ברקע להיעדרותו של הנאשם מצויים קשיים כלכליים. אימו אינה עובדת. אביו לוקה בבריאותו ופרנסתו מצומצמת. נמסר עוד, כי מערך גחל"ת המליץ על שינוי שיבוצו של הנאשם.
בנסיבות אלו מצאתי לכבד את עתירתם המשותפת של הצדדים לעניין עונשו של הנאשם.
על הנאשם נגזרים, אפוא, העונשים הבאים: 1. חמישים ושלושה (53) ימי מאסר לריצוי בפועל, שיימנו החל ביום מעצרו. 2. הפעלתו, בחופף לעונש המאסר המוטל בסעיף 1, של עונש המחבוש המותנה, בן ששת (6) הימים, שהוטל ב-ת/2. 3. עונש מאסר מותנה בן שישים (60) ימים למשך שנתיים (2), שלא יעבור עבירה לפי סעיף 92, 94 או 102 לחוק השיפוט הצבאי, התשט"ו - 1955. זכות ערעור תוך 15 יום.
ניתן היום, 31/03/15 , י"א ניסן תשע"ה, והודע בפומבי ובמעמד הצדדים. _ |
| פברואר | מרץ | אפריל | מאי | יוני | יולי | אוגוסט | ספטמבר | אוקטובר | נובמבר | דצמבר
2015: ינואר | פברואר | מרץ | אפריל | מאי | יוני | יולי | אוגוסט | ספטמבר | אוקטובר | נובמבר | דצמבר
2014: ינואר | פברואר | מרץ | אפריל | מאי | יוני | יולי | אוגוסט | ספטמבר | אוקטובר | נובמבר | דצמבר
הצדדים במסמך זה: | התובע הצבאי, טוראי ע.א |
אינדקס עו"ד בתקדין |
||||||||||||||||||||||||||||||
|