|
|||||||
ת"א (נצרת) 37772-11-19 - אליאס ח'שיבון נ' ג'ריר נאסר
ת"א (נצרת) 37772-11-19 נ ג ד כבוד השופטת רגד זועבי
החלטה
בפניי בקשה לסילוק התביעה על הסף, מחמת פורום לא נאות.
רקע וטענות הצדדים: 1. התובע והנתבע הם אזרחי ותושבי מדינת ישראל, אשר על פי הנטען בכתב התביעה, הוסכם ביניהם שהתובע יעביר לנתבע סך של 65,000 יורו, לצורך רכישת דירה בעיר סלוניקי ביוון (להלן: "הדירה"). סכום זה, כולל את מחיר הדירה, רכישת רהיטים ושכ"ט הנתבע שהינו עורך דין במקצועו ועוסק בשיווק נדל"ן בחו"ל. לטענת התובע, לאחר ביצוע כל התשלומים שנדרשו, הוא רכש את הדירה ומספר ימים לאחר מכן קיבל מהנתבע העתק של "הסכם רכישת נכס" אשר נוסח בשפה היוונית (להלן: "ההסכם" או "הסכם הרכישה").
2. התובע טוען כי לאחר שנעשה על ידו בירור מעמיק, גילה כי על פי ההסכם עלות רכישת הדירה עומדת על סך של 34,457.86 יורו ולא כפי שהוסבר לו ונגבה ממנו על ידי הנתבע. נטען כי מעשי הנתבע מהווים הטעייה והפרה בוטה לדיני החוזים, הוראות חוק השליחות, התשכ"ה-1965, וחובות חקוקות בחוק לשכת עורכי הדין, התשכ"א-1961. מכאן עותר התובע להשבת הסכומים שנגבו ממנו, על פי הנטען, שלא כדין, בנוסף לתשלום פיצויים בגין הנזקים שנגרמו לו.
3. הנתבע מכחיש את טענות התובע, וטוען כי מי שייצג את התובע בעסקת הרכישה הן מיופת כוח מקומית ועורכת דין מהעיר סלוניקי אשר חתם להן התובע בעיר חיפה, על ייפוי כוח קונסולרי לצורך הטיפול בהליך הרכישה (להלן: "מייצגות התובע"). נטען כי מייצגות התובע אף השכירו עבורו את הדירה, וככל שיש לתובע טענות בעניין הוא אמור להפנות אותן כלפיהן. לשיטתו, טענות אלה מקומן להתברר בבית המשפט המוסמך במדינת יוון. ... 2021: ינואר | פברואר
2020: ינואר | פברואר | מרץ | אפריל | מאי | יוני | יולי | אוגוסט | ספטמבר | אוקטובר | נובמבר | דצמבר 2019: ינואר | פברואר | מרץ | אפריל | מאי | יוני | יולי | אוגוסט | ספטמבר | אוקטובר | נובמבר | דצמבר במסמך זה מוצגים רק 2,500 התווים הראשונים של פסק הדין/ההחלטה, ולא ניתן בהכרח ללמוד מהם על תוצאות ההליך. על מנת לצפות במסמך המלא, יש לרכוש אותו.
|
אינדקס עו"ד בתקדין |
||||||||||||||||||||||||||||||
|