|
|||||||
ת"א (נצרת) 5900-04 - לאון איציק (איטיק) ואח' נ' ארגמן טורס בע"מ ואח'
ת"א (נצרת) 5900-04 נ ג ד 1 ארגמן טורס בע"מ כב' השופטת נבילה דלה מוסא
החלטה
בפניי שתי בקשות לתיקון טעויות סופר שנפלו, על פי הנטען, בפסק הדין שניתן ביום 7.8.08. לאחר שעיינתי בבקשות ובתגובות הצדדים הגעתי למסקנה שיש לדחות את טענות הצדדים בשתי הבקשות, למעט הטענה לעניין הפיצוי בגין עזרת צד ג' לעתיד.
אנמק דבריי ואדון תחילה בבקשת התובע: 1. טעות בחישוב הפיצוי המגיע בגין עזרת צד ג' לעתיד - בעניין זה צודק התובע ואכן נפלה טעות סופר בפסק הדין, שכן תוחלת חייו של התובע הינה עד גיל 79 ולא עד גיל 70 כפי שצויין בטעות בפסק הדין. טעות זו גרמה לטעות בחישוב הפיצוי עבור עזרת צד ג' לעתיד וזאת הואיל, ובניגוד לטענת הנתבעות, חישוב פיצוי זה לא נעשה באופן גלובאלי. על כן הפיצוי המגיע בגין ראש נזק זה יעמוד על סך של 502,000 ₪ ולא 410,000 ₪ כפי שצויין בטעות בפסק הדין. 2. חישוב הריבית לגבי גמלאות המל"ל בעבר - לא נפלה טעות כלשהי בעניין זה בפסק הדין. חישוב תגמולי העבר כלל הפרשי הצמדה וריבית כחוק, בדומה לחישוב הפיצוי על הפסדי התובע לעבר שכלל הצמדה וריבית. בסיס משכורת התובע שוערך עם הצדמה (סע' 12 לפסה"ד) ולחישוב ההפסד הכולל של ההכנסה התווספה הריבית. מכאן שנשמר האיזון באשר לשיטת חישוב הפיצויים מול הניכויים. 3. בעניין ההוצאות - לא נפלה טעות בפסק הדין, בית המשפט התייחס להוצאות ולא ראה מקום לחיוב בגין הוצאות נוספות מעבר לאלו שנפסקו. סוף דבר, הנני מקבלת בקשת התובע באופן חלקי, כמפורט לעיל, ומורה על תיקון הטעות שנפלה בפסק הדין שניתן ביום 7/8/08 כדלקמן: בעמ' 6, ש' 12, במקום "70)
ובסה"כ 410,000" יבוא "79) ובסה"כ 502,000".
...
2009: ינואר | פברואר | מרץ | אפריל | מאי | יוני | יולי | אוגוסט | ספטמבר | אוקטובר | נובמבר | דצמבר
2008: ינואר | פברואר | מרץ | אפריל | מאי | יוני | יולי | אוגוסט | ספטמבר | אוקטובר | נובמבר | דצמבר 2007: ינואר | פברואר | מרץ | אפריל | מאי | יוני | יולי | אוגוסט | ספטמבר | אוקטובר | נובמבר | דצמבר במסמך זה מוצגים רק 2,500 התווים הראשונים של פסק הדין/ההחלטה, ולא ניתן בהכרח ללמוד מהם על תוצאות ההליך. על מנת לצפות במסמך המלא, יש לרכוש אותו.
|
אינדקס עו"ד בתקדין |
||||||||||||||||||||||||
|